Denne vårsesongen blir det ikke noen rene melkesyregjærings/fermenterings kurs, men alle “Vårens villmat” kurs er både om bruk og om konservering av det som på kursdagen er i sesong. Mange av de ville vekstene egner seg godt til fermentering og vi lærer også om hvordan man gjør dette. Det blir også servert noen helt ville fermenterede smaksprøver.

Vi lærer for eksempel om:

  • villgjærede drikker og hvordan man selv lager en vill startkultur av vårens ville vekster

  • kombucha og vann kefir med ville vekster, både ved første og andre fermenteringen

  • hjemmelaget, villgjæret vin av ville vekster og blomster

  • salsaer, chutnyer med ville vekster

  • fermentert sennep laget på frø av ville vekster som er i “senneps familien”

  • fermenterede granskudd, løvetannknopper, ramsløkblomster, mjødurtknopper mm

  • fermentert te av ville vekster

Datoer og påmelding finner du under “Vårens vill mat kurs”