Hos oss kan du også få litt ekstra energi og velvære i hverdagen i form av en reiki, massasje, acunova (akupunktur 2000), vibrant touch behandling.

Om du har stive muskler, noen knuter i kroppen eller bare ønsker deg en liten velvære stund så kan du her lese mer om de forskjellige behandlingsformene som vi tilbyr.

Reiki behandling

er en behandlingsform som kan kombineres med og kompletterer alle andre behandlingsformer. En Reiki behandling som tar vel 60 minutter, er behagelig og avslappende og balanserer og harmoniserer kroppens energier. Under behandlingen blir kroppens egen evne til å reparere seg selv. En helt spesiell Reiki behandling som vi kan tilby er at Rita og Håkon sammen gir deg en behandling. En times behandling koster 700 kroner og en times “dobbel behandling” koster 1000 kroner.

For mer informasjon om Reiki klikk her

Klassisk massasje 

er en behandlingsmetode som kan brukes som alt fra lett avslappings massasje til tøff sportsmassasje. Teknikken kan løse opp spenninger i muskulaturen som kan oppstå av forskjellige årsaker som dårlig arbeidsstilling, ensidige bevegelser, gjentakende anstrengelser eller av følelsesmessige årsaker. Disse spenningene kan gi smerter i nakke, skuldre, rygg, hofte, knær og kan være årsak til søvnproblemer.

I klassisk massasje bearbeider man muskler og bindevev med ulike grepp som gjør muskelen mykere og mer elastisk og det gir en positiv effekt på kroppen siden greppene stimulerer blodsirkulasjonen, er effektivt mot muskel spenninger og skaper en bedre balanse mellom skjellet og musklene og gir samtidig kroppen en følelse av velvær og overskudd til både kropp og sjel. I tillegg virker massajen  avstressende på trette, slappe og overarbeidede muskler og er i tillegg en motivasjonsfaktor for å holde vonde muskler i sjakk.

Muskulering 

er dypere og mer spesifikk, presis og stimulerende enn klassisk massasje siden mange plager i ledd og muskler kommer fra stramme og spente muskler. Ved muskulering blir hver muskel eller muskelgruppe behandlet hver for seg med muskelmassasje med etterfølgende muskeltøyninger for å øke muskelavslapping, øke muskelfleksibiliteten, styrke muskulaturen og øke blodtilførselen til muskulaturen.
Etter behandlingen er det vanlig at klientene er mer bevegelig og kjenner seg mer avslappet. Muskulering kan brukes som en forebyggende behandlingsform og ved behandling der hvor muskulaturen og visse andre deler i bevegelsesapparatet har vært utsatt for bestemte typer av traumer. Man vil ofte føle seg mer bevegelig og mer avslappet etter behandlingen.

Strain and Counterstrain

kalles ofte for den myke kiropraktikk (osteopatisk teknikk). Hensikten med teknikken er å løse opp spenninger i muskulaturen som hinder et ledds normale bevegelighet. Denne teknikken benyttes ofte når klienten har sterke smerter og/eller har sterkt innskrenket bevegelighet i ett eller flere ledd ved at muskelen har «låst» seg. Ved å finne posisjoner som er behagelige og smertefri, får muskulaturen en mulighet til å tilbakestille seg selv til normale posisjon og kvitte seg med spenninger og slaggstoffer. Metoden brukes først og fremst ved problemer i nakke og rygg.

Revolving

er en dypgående teknikk som påvirker den dype muskulaturen, muskelhinnene og ånderettet. Forskjellen mellom klassisk massasje og revolving er at her jobber man langs muskelens fiberretning i grepene. Ved å starte med muskelen som skal behandles i en utøyet posisjon og så jobben med grepet mot en ytterlige forlenging vil det gi en betydelig effekt. Her arbeider man også mye med musklene på forsiden av kroppen, noe andre teknikker knapt nevner eller berører. Teknikken er meget behagelig og avslappende.

Triggerpunktbehandling

er en behandling av en spesifikk spent muskelknute som kan være så aktiv at den kan gi smerter og nedsatt funksjon. Slike muskelknuter i en muskel dannes ved dårlig blod sirkulasjon oftest ved stillesittende arbeid, dårlig arbeidsstilling eller hard belastning over lang tid. Karakterisk kjennetegn på slike knuter er at de gir fra seg en intens utstrålende smerte når slike knuter blir presset på, gjerne til andre steder enn selve punktet.  Triggerpunktbehandling benyttes for å redusere muskelspenninger og redusere smertene som knutene gir, gjerne sammen med klassisk massasje. Behandlingen kan gjøre vondt, men etter behandlingen føler man seg ofte mye lettere ved at smertene har sluppet tak eller er blitt mindre.

VibrantTouch

består av flere helhetstenkende og energibaserte teknikker. Baktanken med metoden er at alle opplevelser gjennom livet, både positive og traumatiske, blir lagret i den fysiske kroppen enten frie energiflyten og være årsak til smerte og stivhet. Man antar at nyere og aktuelle uløste problemer og opplevelser blir lagret i overkroppen mens eldre uløste problemer og opplevelser blir lagret i korsrygg og hoftepartiet.

Ved hjelp av teknikker innen VibrantTouch som er holistiske, kan vi løse opp disse blokkeringene og gjør det mulig for kroppens indre energiflyten å flyte friere på alle plan, fysisk, mentalt og åndelig. Sagt på en annen måte, teknikkene innen VibrantTouch bygger på den moderne vitenskapens nye forståelser av blant annet kvantefysikken som hevder at kraften som reparerer vår kropp, sinne og sjel kommer fra en universell kilde.

Det anbefales at klientene har på seg myke og behagelig klær da behandlingen gjennomføres mens klienten ligger påkled på en benk. Klienten kan merke forandringer etter en behandling, men for et mer varig resultat anbefales det flere behandlinger etter hverandre. Hver behandling tar omtrent en time.

Acunova

var tidligere var kjent som Akupunktur2000 (A2000) er en forholdsvis ny akupunkturmetode som ikke skal sammenlignes med klassisk kinesisk akupunktur og som skiller seg fra denne ved at akupunktur punktene ligger i og rundt alle ledd i kroppen.


AcuNova benytter seg av at rundt alle leddene i kroppen finnes det spesielle reflekspunkter som har forbindelser med bestemte steder i kroppen via hjernen, slik som ved fot soneterapi. Ved å påvirke en av disse punktene som tilsvarer plagen din med en akupunktur nål, vil hjernen reagere ved frigjøre bestemte smertestillende hormoner som skal reparere den «skaden» som nålen forårsaker og dermed samtidig den egentlige skaden.


Ved AcuNova stilles det ikke noen diagnose siden for å treffe riktig punkt med nålene trenges det bare å vite i hvilken kroppsdel smerten eller problemet sitter. AcuNova brukes gjerne som smertelindring ved forskjellige typer smerter rundt i kroppen, både akutte og kroniske. AcuNova har vist seg å være spesiell effektiv mot de fleste øye sykdommer. I følge erfaringene til metodens «far», John Boel, er det kun ved meget få sykdommer akupunktur ikke virker og med AcuNova kan en hjelpe om lag 95% av alle de mennesker som har smerter. Det er dokumentert at AcuNova er dobbelt så godt til smerte behandling som kinesisk akupunktur.
Pr. i dag er det ikke registrert noen bivirkninger ved AcuNova, men det kan komme noen reaksjoner etter behandlingen ved at en blir varm i kroppen eller er trøtt en kort tid.

Vil du vite mer om AcuNova, kan du ved å følge linken lese mer om hvordan og hvorfor AcuNova virker og for hvilke plager eller sykdommer AcuNova kan brukes ved.

Timebestilling send SMS til Håkon 977 53 535 eller mail haakon@solskinnet.no